Borkészítés folyamata – a szőlőfajtáktól a palackos érlelésig
1. Szőlőfajták
Klónozás
Filoxéra járvány és az átoltás
2. Éghajlat, időjárás, domborzat
Klíma
Időjárás
Talaj és domborzat
Fekvés
3. Termőhely meghatározása
4. Szőlőművelés
Ültetés
Metszés
Művelés/Felfuttatás
Hozamot befolyásoló tényezők
A szüret
5. Borkészítés
A szőlő alkotóelemei
Zúzás folyamata
Préselés
Must szabályozása
Cukrozás
Kénezés
Erjesztés
Vörösborok erjesztése
Rozé borok erjesztése
Fehérborok erjesztése
Tejsavas erjedés
Bor érlelési folyamata
Érlelés edényei
Derítés
Kémiai stabilizáció
Mikrobiologiai stabilizáció
Szűrés
Palackozás
Palackos érlelés
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése