Hébér A hébért borlopónak is nevezik. Egy ügyes találmány, melynek segítségével a hordóból könnyen ki tudjuk emelni a bort. Általában üvegből, vagy bádogból készül, de néhányan még szárított tökből kialakított lopót használnak, amelyet lopó töknek hívnak. A hébérnek hosszú a szára. A szárát követi egy öblös, bővebb test ami egy vékony szívókával folytatódik és végződik. A hosszú szárat beleeresztik a borba és a szívókán megszívják, míg a bor bele nem kerül a testes részbe. Befogják a lyukat, majd a száron keresztül betöltik a pohárba. | ![]() |
Hébér |
Borok, borvidékek, személyek, fogalmak, hogy tisztában legyél mindennel, ami bor!
2010. december 1., szerda
Hébér
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése