2013. január 6., vasárnap

Pezsgő szőlőfajtái


A pezsg? sz?l?fajtái

A pezsg?gyártás folyamata a sz?l?vel kezd?dik. A champagne-i pezsg? készítéséhez a szabályozások szerint három sz?l?fajta engedélyezett.

Pinot Noir (38%): kék sz?l?, mustja fehér szín?. F? term?területei a Montagne de Reims és a Côte des Bars. A champagne vörös gyümölcsös aromáját, erejét és testességét biztosítja.

Pinot Meunier (34%): kék sz?l?, mustja fehér szín?. F? term?területe a Vallée de la Marne. Könnyen alkalmazkodó fajta. Különleges zamata a champagne kellemes illatát és teltségét biztosítja.

Chardonnay (28%): világszerte az egyik legkedveltebb fehér sz?l?fajta. F? term?területe a Côte des Blancs. Csábítóan könnyed aromája, virágillata és ásványi felhangja a champagne pezsg?nek eleganciát, üdeséget kölcsönöz.


(forrás: http://www.pezsgobolt.hu/francia-pezsgokrol/champagne-szolofajtak.html )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése