2011. augusztus 14., vasárnap

Disznókő Pincészet - Tokaji Borvidék


A Disznókő Pincészet a Tokaji Borvidéken, Budapesttől 250 km-re található. A birtokkal Mád, Tarcal és Mezőzombor települések határában találkozhatunk. A domb alján egy régi, sárga színű, klasszikus stílusú épület a Sárga Borház látható. A régi borház mögötti szőlődomb tetején áll egy fehér filagória, a valamikori tulajdonosok szépkilátóhelye, és mellette egy jókora szikla, a Disznókő.
A Disznókő szőlőbirtok épületei Magyarország leglátványosabb borászati építményei. Egyes része még a 18. század végén épültek. Újabb épület a présház és a traktorgarázs, ami Ekler Dezső, Ybl díjas építész tervei alapján készültek 1995-ben.
A borvidék éghajlata kontinentális, az évi átlaghőmérséklet-ingadozás 13 celsius fok. Az évi csapadékmennyiség 500-700 mm. A birtok déli fekvésű. Szőlőik nagy része tiszta déli fekvésű. Délről teljesen nyitott az Alföld felé, ahonnan a Tisza és Bodrog árterülete és holtágai felől, a nemes rothadáshoz elengedhetetlen pára érkezik a kora őszi időszakban. Nyugat-kelet irányból szintén nyitott így a Pusztán végig nyargaló meleg szellők elősegítik az aszúszemek töppedését. A szőlőket észak felől a Zemplén-hegység határolja, mely védelmet nyújt a sokszor jeget is hozó nagy nyári viharok és kellemetlen, hideg szelek ellen.
A birtok mérete 50 hektár, a szőlőtelepítések nagysága 100 hektár. A talaj itt mineráliákban gazdag, vulkanikus. Könnyen felmelegszik, a vízmegtartó képessége ideális.
A szőlőművelésnél alacsony kordonokat, rövidcsapos metszést és tőkénként 10-12 fürt terhelést használnak.
A Sárga Borház a borvidék egyik legszebb műemléképülete, ma étteremnek ad otthont. Öreg pincéjében a birtokra látogatók megkóstolhatják a Disznókő borait. A birtok egészen a 18. századig a Rákóczi család tulajdonában volt.
A Sárga Borházat egy gyalogút köti össze az új présházzal, a borfeldolgozó épülettel.
Az épület három szintje a szőlő és borfeldolgozás egy-egy fázisához kötődik. Legfelül történik a szőlő fogadása, amely a gravitáció útján kerül az alatta lévő szinten található présekbe, ahonnét a kifolyt mustot az erjesztő tartályokban kierjesztik. Legalul a föld mélyén, egy sziklába vájt pincében érlelődnek a nagyborok.
Az új pince a présház legalsó szintjén, 10 méterre a föld felszíne alatt, kemény riolit kőzetbe vájva lett kialakítva. A pince állandó, hűvös hőmérséklete (egész évben 12 C), magas páratartalma és a pince falán fejlődő pincepenész tökéletes feltételeket nyújtanak a borok fejlődéséhez. A pincében több mint ezer darab hordóban aszú és szamorodni borok, az egyik pinceágban nagy üveg ballonokban eszenciák, mellettük pedig a már a lepalackozott borok érlelődnek.
A birtokhoz tartozik egy traktorgarázs, melynek kivételes akusztikája van és körudvaros elrendezésű.

A szőlőbirtok vezetésének tagjai:


MÉSZÁROS LÁSZLÓ a birtok igazgatója. 1995 óta dolgozik a pincészetnél. Agrárkémikus agrármérnök.
KIRÁLY ENIKŐ a birtok kereskedelmi és marketing munkájának irányítója 1995 óta. Közgazdász, nemzetközi bormarketing tapasztalatokkal.
KOVÁCS ZOLTÁN a birtok főborásza, 2005 nyarán lépett be a Disznókő csapatába. A Budapesti Kertészeti Egyetemen diplomázott szőlész-borászként, a hazain túl külföldi borászati tapasztalatokkal is rendelkezik.
SZÍVÓS JÓZSEF szőlész, a cég megalakulása óta (1992) látja el a szőlőmunkák közvetlen szervezését és irányítását. A birtok 1994-től 1996-ig tartó telepítési programjának lebonyolítója.
PALÁGYI KRISZTINA, 1993-óta a birtok ügyintézője. Bölcsész végzettségű, külkereskedelmi képzettséggel. Ő látja el többek között a birtoklátogatások, idegenforgalmi feladatok szervezését és irányítását.
MAJOROS JÓZSEFNÉ könyvelő. 1992 óta tartja kézben a vállalat pénzügyeit, könyvelését és számos más egyéb adminisztrációját.
POSTA ILDIKÓ a borászati munkák közvetlen irányítója, pincemester. Szőlész-borász végzettségű, 1999 óta dolgozik Disznókőn.
SALÁTA GÁBOR a bor előkészítési, palackozási és címkézési munkáit szervezi. Szőlész-borász végzettségű.

A csapat vezetése alatt a szőlőben 17 fő dolgozik, a pincei munkálatokat 4 ember látja el.

A helyi csapat munkáját a birtok anyacégének nemzetközi szaktekintélyei segítik: CHRISTIAN SEELY, DANIEL LLOSE ( Château Lynch Bages, Château Pichon Longueville, Château Suduiraut, Quinta do Noval ).

Programok
A pincészet programjai között megtalálható a borkóstoló, a szőlőskert bemutatása, a kilátó látogatása, présház megtekintése, a tölgyfahordós pince és a palackos érlelés folyamatainak bemutatása, valamint a vinotéka. Tájjelegű ételeket kóstolhatnaka vendégek a Sárga Borház Csárdában.

A szőlőbirtok bemutatása körsétával magában foglalja az alábbiakat: filagória, szőlőültetvény, szőlőfogadó, présház, borfeldolgozó, palackozó, traktorgarázs, tölgyfahordós borospince.
A birtokon Borbutik működik, ahol a borok megvásárolhatók.
A programokhoz több nyelven (angol, német, francia, olasz) beszélő, a borokat kitűnően ismerő idegenvezetők állnak a vendégek rendelkezésére.


Nyitva tartás:

Szezonban (május 1- október 31) MINDEN NAP 10.30 - 19.00 h.
Szezonon kívül előzetes bejelentkezés alapján fogadják látogatóinkat.

A birtokhoz tartozó XVIII. századi, klasszicista stílusban épült Sárga Borházban, ma a vidék egyik leghíresebb étterme működik A Sárga Borház Csárda felvonultatja a tradicionális magyar konyha remekeit és a tokaj-hegyaljai régió tájjellegű ételeit, valamint a legkiválóbb minőségű magyar borokat.

Díjak, elismerések:
TOKAJ DISZNÓKŐ SZŐLŐBIRTOK
WINE & SPIRITS INTERNATIONAL : WINERY OF THE YEAR 1997
WINE & SPIRITS INTERNATIONAL : WINERY OF THE YEAR 1999
MAGYARORSZÁG KÍVÁLÓ PINCÉSZETE "2004
AZ ÉV PINCÉSZETE 2005

1992 Disznókő Tokaji 5 puttonyos Aszú
LONDON International Wine Challenge (1996) Arany érem
BUDAPEST Vinagora (1996) Arany érem
PÉCS Magyar Sajtó Bora (1997)

1993 Disznókő Tokaji Édes Szamorodni
BRUXELLES Concours Mondial (1998) Ezüst érem

1993 Disznókő Tokaji 5 puttonyos Aszú
BRUXELLES Concours Mondial (1998) Arany érem
MADRID Concurso International Ezüst érem
de Vinos Bacchus (1997)
MONTRÉAL Sélections Mondiales (1998) Ezüst érem
NEW YORK Wine Spectator – World's 10 Best Dessert Wines (1999)

1993 Disznókő Tokaji 6 puttonyos Aszú
BORDEAUX Challenge International du Vin (1997) Arany érem
NEW YORK Wine Spectator Critics Choice Award (1997)
PÉCS Magyar Sajtó Bora (1998)
NEW YORK Wine Spectator Critics Choice Award (1999)

1995 Disznókő Tokaji 5 puttonyos Aszú
BORDEAUX Challenge International du Vin (1999) Ezüst érem
BRUXELLES Concours Mondial (1999) Ezüst érem
LONDON International Wine Challenge (1999) Bronz érem
PÉCS Magyar Borbarát Hölgyek (2000) Arany érem
BUDAPEST Vinagora (2000 ) Arany érem
BRUXELLES Concours Mondial (2001) Ezüst érem
LONDON International Wine Challenge (2001) Bronz érem
PANNONHALMA Pannon Bormustra (2001) Csúcsbor
BORDEAUX Challenge International du Vin (2002) Arany érem
LONDON Decanter World Wine Awards (2005) Bronz érem

1995 Disznókő Tokaji 6 puttonyos Aszú
LONDON International Wine Challenge (1999) Ezüst érem
BRUXELLES Concours Mondial (1999) Ezüst érem
BORDEAUX Challenge International du Vin (2001) Arany érem

1996 Disznókő Tokaji 5 puttonyos Aszú
BRUXELLES Concours Mondial (2001) Arany érem
LONDON International Wine Challenge (2001) Arany érem
BORDEAUX Challenge International du Vin (2001) Ezüst érem
BORDEAUX Challenge International du Vin (2002) Arany érem
BURGENLAND BEST OF SWEET Wine Challenge (2001) Arany érem
PANNONHALMA Pannon Bormustra (2002) Csúcsbor

1997 Disznókő Tokaji 6 puttonyos Aszú
LONDON International Wine Challenge (2003) Bronz érem
1998 Disznókő Tokaji 5 puttonyos Aszú
BORDEAUX Challenge International du Vin (2002) Arany érem
BRUXELLES Concours Mondial (2002) Ezüst érem

1999 Disznókő Tokaji 5 puttonyos Aszú
BORDEAUX Challenge International du Vin (2002) Bronz érem
LONDON International Wine Challenge (2004) Bronz érem

1999 Disznókő Tokaji 6 puttonyos Aszú
LONDON International Wine Challenge (2004) Arany érem
LONDON Decanter World Wine Awards (2005) Arany érem

2000 Disznókő Tokaji 5 puttonyos Aszú
LONDON Decanter World Wine Awards (2005) Ezüst érem
LONDON International Wine Challenge (2005) Bronz érem

2000 Disznókő Tokaji 6 puttonyos Aszú
NEW YORK Wine Spectator Critics Choice Award (2005)
2001 Disznókő Tokaji 5 puttonyos Aszú
LONDON Decanter World Wine Awards (2007) Bronz érem

2002 Disznókő Tokaji 5 puttonyos Aszú
Decanter aszúteszt (2007 január) 5 csillag
BORDEAUX Challenge International du Vin (2007) Arany érem

2002 Disznókő Tokaji 6 puttonyos Aszú
Decanter aszúteszt (2007 január) 5 csillag
LONDON Decanter World Wine Awards (2007) Arany érem

2003 Disznókő Tokaji 6 puttonyos Aszú
LONDON International Wine Challenge (2004) Arany érem
LONDON Decanter World Wine Awards (2005) Arany érem
Wine Spectator Insider (2008 október) 93 pont
Borbarát Aszúteszt (2008 nyár) 4+ csillag

A pincészet borai:


DISZNÓKŐ TOKAJI SZÁRAZ FURMINT 2007
Csillogó szalmasárga szín. Friss gyümölcs illat: őszibarack és sárgabarack jegyek és szép ásványiasság. Szép savakat mutat, szájba véve igen friss, jó szerkezetű, hosszú ásványos-sós utóízzel.

DISZNÓKŐ TOKAJI SZÁRAZ FURMINT 2006

Világos szalmasárga szín, zöldes árnyalattal. Friss, gyümölcs illat, körte, grapefruit, virágillatok. Igen friss és gyümölcsös, jó szerkezetű, közepesen hosszú utóízű. Ásványis ízek, élénk, de érett savak.

DISZNÓKŐ TOKAJI HÁRSLEVELŰ 2007

Világos szalmasárga szín. Illatában zöldfűszeres, virágos-vegetális jegyek, grapefruit. Harmonikus, érett savak, teltség, hosszú ízek, ásványiság jellemzi ízét.

DISZNÓKŐ TOKAJI HÁRSLEVELŰ 2006

Világos szalmasárga szín. Illatában zöldfűszeres, virágos-vegetális jegyek, grapefruit. Harmonikus, érett savak, teltség, hosszú ízek, ásványiság jellemzi ízét.

DISZNÓKŐ TOKAJI KÉSŐI SZÜRETELÉSŰ FURMINT 2004

Világos arany színű. Illatában gyümölcsök (sárgabarack, ringlószilva, citrusok) fedezhetők fel, mézes és virágos jegyekkel együtt. Íze körtére, grapefruitra emlékeztet, fűszerek (vanília) kíséretében. Harmonikus, nagyon szép egyensúlyú bor.

DISZNÓKŐ TOKAJI KÉSŐI SZÜRETELÉSŰ FURMINT 2003

Illatában a mangó, a licsi és az ananász mutatkozik fahéjas fás jelleggel, amely körtés, kajszis ízvilággal folytatódik a szájban. A lecsengésben az édes grapefruit átveszi az uralkodó szerepet. Nagyon szép egyensúly jellemzi.

DISZNÓKŐ TOKAJI KÉSŐI SZÜRETELÉSŰ FURMINT 2002

A világos szalmasárga színt érett őszibarack és vilmoskörte, mangó és karamell illata egészíti ki, amely a szájban mézes, telt, érett ringlóra emlékeztető hosszú ízekben csapódik le. Nagyon harmonikus, kellemes bor.

DISZNÓKŐ TOKAJI SZÁRAZ SZAMORODNI 2003

Arany színű. Illatában először zöldalmára, dióra emlékeztető aromák, majd mazsolás kalács tűnik elő. Szájban telt, testes, az érlelési aromák mellett frissesség is jellemzi, majd hosszú és tartós utóízzel ér véget.

DISZNÓKŐ TOKAJI SZÁRAZ SZAMORODNI 1997

Aranysárga színű száraz bor. Tipikus illata dióra, zöldalmára, mogyoróra, valamint pirított mandulára emlékeztet, az érlelésnek köszönhető speciális ízekkel. Érlelés folyamán a bort "darabban tartva" egy különleges élesztőhártya alakul ki a bor felületén, mely szintén nagyban hozzájárul a tipikus száraz szamorodnis ízvilág kialakulásához.

DISZNÓKŐ TOKAJI ÉDES SZAMORODNI 2002

Szalmasárga színű, kajszi, őszibarack, mandula, barackmag és vadmezőre emlékeztető illatú bor. Szájban hosszú és szép savú, vajas-mézes-őszibarackos ízekkel.

DISZNÓKŐ TOKAJI ÉDES SZAMORODNI 2000

Illatában tejkaramell, almás pite, sárgadinnye, reszelt birsalma, sütőtök, szegfűszeg és játékos mineralitás rejlik, ami a szájban birsalmás dominanciát nyer.

DISZNÓKŐ TOKAJI ÉDES SZAMORODNI 1999

Ebben az illatos és vonzó színű borban zöldalmás és minerális jegyek uralkodnak, amelyek ízben harmónikus együttest alkotnak. Szép, hosszú bor precíz savakkal.

DISZNÓKŐ TOKAJI ÉDES SZAMORODNI 1994

Aranysárga szín, fahéjas-mazsolás-mézeskalácsos illat és harmónikus ízvilág jellemző erre a virágkorát élő borra.

DISZNÓKŐ TOKAJI ÉDES SZAMORODNI 1993

Aranyszín, szép palackbuké és érett illatok jellemzőek erre a borra. Az illatában párolt kukoricára emlékeztető különleges édesség jelentkezik, mely az ízvilágban egy kiegyensúlyozott és érett szamorodnit hagyva maga után tűnik el.

DISZNÓKŐ TOKAJI 4 PUTTONYOS ASZÚ 2004

Csillogó, világos aranyszínű, fiatalos megjelenés. A klasszikus botritiszes jegyek jellemzik: friss illatában vadvirágra, kajszibarackra, nugátra és citrusokra emlékeztető aromák. Igen harmonikus, elegáns bor: mandulára, narancsra, fűszerekre emlékezető ízekkel; a friss gyümölcsösség selymes, krémes szerkezettel, szép savakkal és hosszú utóízzel párosul.

DISZNÓKŐ TOKAJI 4 PUTTONYOS ASZÚ 2001

Illatában herbáriák, méz és narancshéj jeleskedik, amely selymessé, olajossá olvad a szájban. Remek harmónia és szép egyensúly jellemzi.

DISZNÓKŐ TOKAJI 4 PUTTONYOS ASZÚ 2000

Illatában az ananász, kamilla, körte, és alma bújik meg, ugyanakkor az ízvilág vajas-mézes, minerális, hordós érlelésű jegyekké változik a szájban.

DISZNÓKŐ TOKAJI 4 PUTTONYOS ASZÚ 1999

Illatában a kandírozott narancs és kellemes botritisz kiegészül egy kis gyömbéres-vajas keksszel. Nagyon finom elegáns savakkal bír.

DISZNÓKŐ TOKAJI 4 PUTTONYOS ASZÚ 1998

Finom fűszerek, a föld-jegy illatai és egy kis animális buké mellett a botritiszt és kandírozott narancsot idézi ez a bort. Szép olajosság jellemzi, amelyben citromhéjjal, málnával, dióval és minerális jegyekkel kacérkodik az ízvilág.

DISZNÓKŐ TOKAJI 4 PUTTONYOS ASZÚ 1995

A dianás cukorkára emlékeztető ánizsos-mentás illatok szépen erősödnek fel a kóstolás során, zöldcitrommal és citromhéjjal kiegészülve. Szép, komplex ízvilág.

DISZNÓKŐ TOKAJI 4 PUTTONYOS ASZÚ 1993

Málna, eper, fodormenta és jellegzetes Disznókő-aszújegyek jellemzik az illatot. Ez a mentás frissesség továbbhajlik az ízvilágba, aszalt gyümölcsök, friss szilva, citrusfélék és kandírozott gyümölcsök kíséretében.

DISZNÓKŐ TOKAJI 5 PUTTONYOS ASZÚ 2002

Csillogó, világos aranyszín jellemzi. Illata kajszibarackra, vaníliára emlékesztet, kissé fűszeres ugyanakkor botritiszes illat tölti be az orrot. Kifinomult lágyság, majd nagyon friss, hosszú összetett savas szekezet érződik a szájban. Gazdag, klasszikus Tokaji bor.

DISZNÓKŐ TOKAJI 5 PUTTONYOS ASZÚ 2001

Világos aranysárga szín, citromos, fás, és keleti fűszerekben bővelkedő illatvilág, narancslekváros és a fehérringlós ízek bukkannak fel. Zsíros, húsos, jó savú, széles ízekkel megáldott bor.


DISZNÓKŐ TOKAJI 5 PUTTONYOS ASZÚ 2000

Vanília és tejkaramella, fehérliliom és narancsvirág illatai uralkodnak az orrban. Ízében a kellemes, kerek és finom savak teremtik meg az egyensúlyhoz a tökéletes alapot.

DISZNÓKŐ TOKAJI 5 PUTTONYOS ASZÚ 1999

Illatában precíz, tiszta és nemes jegyek, szájban rendkívül lendületes savak, valamint változatos és tartós ízvilág jellemezi ezt a klasszikus tokaji évjáratú aszút.

DISZNÓKŐ TOKAJI 5 PUTTONYOS ASZÚ 1998

Kellemes botritiszes illatok, mineralitás és mézesség, kandírozott citrom és naspolya teszi illatában kellemessé ezt az aszút. Szájban szép szerkezetre és harmóniára lelünk, mely egy lágy krémességbe burkolózik.

DISZNÓKŐ TOKAJI 5 PUTTONYOS ASZÚ 1996

Széles és krémes bor, mely mind illatában, mind pedig ízében grapefruitos és virágos kontúrral idézi fel a mediterrán éghajlat citrusféléit. Elegáns, kellemes botritiszes jelleggel rendelkező bor.

DISZNÓKŐ TOKAJI 5 PUTTONYOS ASZÚ 1995

Illatában az avar, a szárított virágok és ánizsos-kapros jegyek uralkodnak. Ez a fűszeres és a narancs minden illatával hódító illatvilág a szájban gyönyörűen domborodik ki a lendületes savakkal.

DISZNÓKŐ TOKAJI 5 PUTTONYOS ASZÚ 1993

Aranysárga aszú borostyános árnyalattal. Illatában a törökméz és áfonya egészül ki a Disznókőre jellemző aszalt gyümölcsös illatokkal. Szájban a hársméz dominanciája mögött a szép savgerinc domborodik ki.

DISZNÓKŐ TOKAJI 6 PUTTONYOS ASZÚ 2003

Mélyebb arany szín. Illata az érett őszibarackra, mangóra, sárgabarack dzsemre emlékeztet. Szájban igen gazdag, telt, sűrű, krémes textúra, bársonyosság jellemzi, összetett, narancsos, ananászos ízek kíséretében.

DISZNÓKŐ TOKAJI 6 PUTTONYOS ASZÚ 2002 'HETEDIK

Aranysárga szín. Krémessége a fajtának köszönhető. Szájban telt, húsos jellegű, széles bor.

DISZNÓKŐ TOKAJI 6 PUTTONYOS ASZÚ 2002

Világos arany szín. Fűszeres, kajszibarackos illat, finom botritisz jelleg. Lágy fellépés, majd tömör szerkezet, intenzív, friss savak, hosszú lecsengés jellemzik.

DISZNÓKŐ TOKAJI 6 PUTTONYOS ASZÚ 2000

Illatában őszibarack, ananász, vajkaramell, édeskömény és ibolya uralkodik. A szájban selymesen gömbölyűvé és harmonikussá válva aszalt sárgabarack, füge és datolya egészül ki a kivételes illatvilággal.

DISZNÓKŐ TOKAJI 6 PUTTONYOS ASZÚ 1999

A Disznókő, és egyben Tokaj-Hegyalja klasszikus, áldásos évjárata, amely a hatputtonyos aszúkban követhető a legteljesebben nyomon. Aranysárgán csillog, az ízvilágot édes virágpor, valamint ringlós, friss szilvás aromák alkotják. A szájban telten és hosszan időző aszú.

DISZNÓKŐ TOKAJI 6 PUTTONYOS ASZÚ 1999 KAPI

Mélyebb, aranysárgán csillogó szín, illatában vajas, rózsás, mazsolakalácsos, citromhéjas, és mentás jegyek mutatkoznak meg. Finom minerális és birses ízvilággal a teljesség és tökéletes egyensúly kivételes képviselője.

DISZNÓKŐ TOKAJI 6 PUTTONYOS ASZÚ 1997

Aranysárga csillogással és lendületes illatokkal bír ez a hatputtonyos aszú. Illatában friss kajszi, sárgabarack, mandarin, és kellemes vajasság jellemzi. Szájban lendületes, de mégsem túlzó savakkal, minerális, dohányos-sárgabarackos ízekkel találkozunk.

DISZNÓKŐ TOKAJI 6 PUTTONYOS ASZÚ 1993

Klasszikus tokaji évjárat. Mély borostyánszín és pikáns illatok jellemzik: mazsolás, aszalt kajszis, diós, pörkölt kávés, fügés, vagyis a Disznókő stílust tökéletesen reprezentáló jegyeket találjuk meg. Szájban krémes és széles, merész savak és elegancia kíséretében az ízek világában is tovább kísérhető az elegancia.

DISZNÓKŐ TOKAJI ASZÚESZENCIA 2000

Vajkaramellás és birsalmás illatokkal, ízében almatortával és rendkívül gazdagsággal kínálkozó krémes, kellemesen vastag aszúeszencia.

DISZNÓKŐ TOKAJI ASZÚESZENCIA 1999

Világos arany színnel, citrusos, méhviaszos, kajszibarackos illatokkal jeleskedik ez az aszúeszencia. A szájban kényeztető gazdag, légies, kristálytiszta szerkezet még szebbé teszi az élvezetét.

DISZNÓKŐ TOKAJI ASZÚESZENCIA 1997

Színe ragyogó aranysárga, ahol a virágzó kamillamező, hársméz, kajszi és kandírozott citrom tölti be az illatvilágot. A fiatalosságának kulcsát jelentő szép savgerinc mentén kidomborodik a narancsos, aszalt kajszibarackos, gyümölcstortás ízvilág.

DISZNÓKŐ TOKAJI ASZÚESZENCIA 1993

Színe mély borostyánkő. Az orrban szilvalekvár, karamell, törökméz és birsalma jegyek mutatkoznak meg. A kellemesen meleg ízekhez a lendületet a bor hosszú savai adják meg.

Az ESZENCIA tokaji borok közt a legfenségesebb, legtitokzatosabb és legritkább, igazi nektár. Nagyon mély, sötét ámbra színű. Páratlan beltartalma, a kibontakozó ízek orgiája, különleges, bársonyos édessége legendás itallá tették. A pohárban fenségesen gördülő, mézesen hullámzó sűrűségű. A királyi és császári udvarok illusztris személyiségei "királyi elixír"-ként emlegették.

DISZNÓKŐ TOKAJI ESZENCIA 1999

Lenyűgöző, sűrű, egészen szirupszerű textúrájú, elképesztően gazdag nektár. Gazdag aromái a kajszilekvárt, aszalt gyümölcsöket, kandírozott citromot idézik, a kivétles nagyon magas cukortartalom ellenére mégis megvalósul benne egy kivételenes magas szinten kialakult egyensúly. Utóízében frissnek érezzük.

DISZNÓKŐ TOKAJI ESZENCIA 1993

Kávészínű nektár, melynek illatában párolt fahéjas szilva, ízvilágában pedig hol a friss gyümölcs, hol pedig az összeért, sűrű szatmári szilvalekvár bukkan elő.

Kapcsolat:
Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet ZRt.
3931 Mezőzombor, Disznókő-dűlő a 37-es főút Tokaji elágazásánál
( a Sárga Borház Csárdánál)

LEVÉLCÍM:
3910 Tokaj, Pf 10.
Tel: 47 / 569-410, Fax: 47 / 369-138
E-mail : disznoko@disznoko.hu

BORTURIZMUS:
Palágyi Krisztina
Tel : 47 / 569 410
E-mail : PalagyiK@disznoko.hu

KERESKEDELEM-MARKETING :
Tel : 47 / 569 411
E-mail : disznoko@disznoko.hu

Térkép:


Nagyobb térképre váltás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése