2012. december 26., szerda

Különleges minőségű bor


Különleges min?ség? bor


Négy bormin?ség-jelz? kategóriát különbözetünk meg:
- asztali bor
- tájbor
- min?ségi bor
- különleges min?ség? bor

Különleges min?ség? bor, amely meghatározott borvidék vagy borterm?hely legfeljebb 10 t/ha termés? ültetvényeib?l származik, a term?helyre meghatározott sz?l?fajta érett vagy t?kén túlérett, esetleg töppedt vagy aszúsodott termésének legalább 19 tömegszázaléknyi természetes eredet? cukrot tartalmazó mustjából készül, amely term?helyre, fajtára, illet?leg meghatározott készítésmódra jellemz? illat-, íz- és zamatanyagokat tartalmaz, származási helye és évjárata miatt különleges megkülönböztetésre érdemes. Különleges min?ség? bornál a borvidék vagy borterm?hely, az évjárat és a fajta nevének feltüntetése 100 % azonossággal kötelez?.


Fajtái:
- Kés?i szüretelés? bor
- Válogatott szüretelés? bor
- Töppedt sz?l?bogyóból készült bor (Ausbruch)
- Aszú
- Muzeális bornak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése