A Walton Pezsgőgyár Kft. a Kunsági Borvidéken fekszik. Elegáns, parafadugóval záródó pezsgőket gyártanak és forgalmaznak, melyek kedvelt ízekkel kápráztatják el a pezsgő kedvelőit.
Néhány szó a pezsgőről:
A pezsgőnek magas a szénsavtartalma, mely a hozzáadott cukorból képződik zárt erjedés közben. A pezsgő nem ugyanaz, mint a habzóbor, hiszen a pezsgővel ellentétben a habzóborban mesterségesen adagolt elnyeletett szénsav található.
Legelőször Don Pérignon készített pezsgőt Champagne-ban. Ő vezette be a parafadugó használatát, mikor az új, még ki nem erjedt borokat kora tavasszal ezzel a parafa kérgéből készült dugóval zárta le. A borban lévő maradék cukor erjedése a palackban fejeződött be.
A pezsgő szénsavtartalma a hozzáadott cukorból zárt erjedés közben képződik. A pezsgőgyártás későbbi szakaszában a technológiailag kész pezsgő édesítésére is használnak cukrot. Előzőleg ebből is oldatot, likőrt készítenek. A kétféle likőr rendeltetése és összetétele nem azonos, ezért nevükben is megkülönböztetik egymástól. Az előbbit tirázslikőrnek, utóbbit pedig expedíciós likőrnek nevezik.
Pezsgőt, ha aperitifként fogyasszuk, akkor 6-8 celsius fokra hűtött száraz fajtát válasszunk. Félszáraz, vagy édes pezsgőt édesség és gyümölcsök után igyunk. Hosszított, soha nem kehely alakú pohárban szervírozzuk. Nyitásnál ügyeljünk a palackban levő 5-6 bár nyomásra. Miután levettük a kupakot és a kosarat, a dugót elegánsan, enyhe szusszanással távolítsuk el.
A pezsgőgyár termékei:
Muscat
A természetes muskotályillat és a felülmúlhatatlan mézédes íz jellemzi. A neves borvidékről származó, válogatott muskotály szőlőfajták kíméletes feldolgozása és a pincemesterek évtizedes tapasztalata biztosítja magas élvezeti értékét. Étrendi fogyasztását elsősorban desszertekhez, süteményekhez ajánljuk.
Doux
Édes pezsgő. A magyar ízvilágnak leginkább megfelelő, válogatott alapborokból, szakszerű erjesztéssel és érleléssel készül. Harmonikus illat- és zamatanyagai 6-8°C-ra hűtve érvényesülnek a legjobban. 0,2 literes és 3 literes palackban is kapható.
Rosé
A légiesen könnyed, üdeséget sugárzó, selymes, finoman gyümölcsös ízű Walton rosé pezsgő titka a válogatott rosé borok kifinomult társításában rejlik. Fogyasztása kitűnő alkalom az önfeledt szórakozásra. Harmonikus illat és zamatanyagai 6-8°C-ra hűtve érvényesülnek legjobban.
Demi Sec
A Walton félszáraz pezsgő készítése során megkülönböztetett figyelemmel válogatják a legjobb szőlőfajtákat. A gondos és szakszerű erjesztés és érlelés során nyeri el e termék gyümölcsös, harmónikus ízét. Pezsgőkoktélok alapjaként is kiváló. Fogyasztását 6-8°C-ra hűtve javasolják.
Sec
Az aranysárga szőlőszemek természetes, nemes íze teszi az igazi ínyencek kedvencévé a Walton száraz pezsgőt, amelynek titka a válogatott szőlőfajtákból készült bor szakszerű erjesztésében és hosszú érlelésében rejlik. 0,2 literes és 3 literes palackban is kapható.
Pezsgőkoktél ajánlataik:
Kiwisekt
Összetevők:
4 cl kiwilikőr
3 cl citromlé
Walton pezsgő a feltöltéshez (édes vagy félszáraz)
Elkészítési mód:
A hozzávalókat, a pezsgő kivételével, egy sékerben jéggel összerázzuk, majd pezsgőspohárba töltjük, és felöntjük Walton édes pezsgővel.
Valencia Smile
Összetevők:
3 cl narancslé
Walton édes pezsgő vagy Voilá őszibarack pezsgőkoktél a feltöltéshez
Elkészítési mód:
A hozzávalókat, a pezsgő kivételével, egy sékerben jéggel összerázzuk, majd pezsgőspohárba töltjük, és felöntjük Walton édes pezsgővel vagy Voilá őszibarack pezsgőkoktéllal.
Erotica
Összetevők:
2 cl mangó- vagy maracujalikőr
2 cl vodka
2 cl ananászlé
1-2 csepp angosztúra
Walton édes pezsgő a feltöltéshez
Elkészítési mód:
A hozzávalókat, a pezsgő kivételével, egy sékerben jéggel összerázzuk, majd pezsgőspohárba töltjük, és felöntjük Walton édes pezsgővel.
Kapcsolat:
Törley Pezsgőpincészet Kft.
1222 Budapest Háros u. 2-6.
e-mail: info@walton.hu
Központ:+36 1 424 25 00
Diszkont: +36 1 424 26 60
Vevőszolgálati fax:+36 1 424 26 57, +36 1 424 26 58
Vevőszolgálati telefon:
+36 1 424 26 50
+36 1 424 26 52
+36 1 424 26 53
+36 1 226 01 14
+36 1 226 56 65
Térkép:
Nagyobb térképre váltás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése