A tüttyölt ratyli hozzávalói:
- Másfél kiló nyersratyli
- egy jókora pese
- 2 csobolyó gönyézde (ha lehet pörögősi)
- 3 csipet cihánta
- 4 ölej csikmány
- kb.5 zamecsli
- 1 suttyonyos petrecel
- 1 véka vatyek
Elkészítés
A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem erszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot meg peccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni.
Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mart hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba majd jól összegyöröszjézzük. Várunk amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése